Vattenfilter egen brunn bäst i test Malmö

Varför ska man ha vattenfilter egen brunn eller vattenfilter sjövatten, särskilt om man bor i Malmö?

I Sverige får uppskattningsvis 2,4 miljoner villor sitt dricksvatten från enskilda dricksvattentäkter som till exempel egen brunn eller via sjövatten*.

Det är fastighetsägarens egna skyldighet att borga för att vattnet håller en bra standard. Har du järnkoll på ditt dricksvatten? Många brunnsägare tar prov på dricksvattnet först när de varseblir förändringar i smak, lukt eller färg. Därför har många svårigheter med förhöjda halter av bakterier, virus och mikroorganismer utan att ens veta om det.

Därför är det bra med ett vattenfilter för egen brunn bäst i test Malmö.
De normala förekommande hälsovådliga bakterierna är: Odlingsbara mikroorganismer, vilket ger en övergripande uppfattning om det totala antalet bakterier i vattnet. Förhöjda värden kan bero på inläckande ytvatten eller otillräcklig vattenomsättning.

Förekomst av allt för höga värden kan innebära ökad risk för vattenburen smitta Koliforma bakterier, vilka finns steriliserar vattnet ifrån virus och bakterier. Det finns i dag väldigt kompakta system som klarar upp till 2000 l/timmen. Har de till på köpet en integrerad flödesmätare så släpper dem inte fram mer vatten än vad de hinner att desinfektera, för att alltid säkra ett tryggt dricksvatten.

Något som är bra att tänka på är att vattnet skall vara rent ifrån smuts och partiklar innan det passerar UV-filtret, detta för att få optimal effekt utav UV-behandlingen. Det rekommenderas därför att ha någon form av partikelfilter installerat direkt före UV-filtret.

Vi är proffs på vattenfilter egen brunn och har filter för alla typer av boenden.

Ett uppskattat alternativ är ett s.k. ”kombifilter” där man kan kombinera olika typer av filterbehållare såsom tex. partikelfilter och kolfilter med ett UV-filter. Då får man många funktioner i ett och samma filter, men det blir bara en enda installation. Vattenfilter egen brunn Malmö för dig som vill ha ett bättre vatten *Källa Livsmedelsverket

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända