Kan man filtrera bort kalk? Testa IPS KalyxX Red Line

Vatten är en viktig resurs för våra dagliga aktiviteter, men ibland kan det vara problematiskt när det innehåller kalk. Kalk i vattnet kan ge olika effekter och påverka både vår hälsa och våra hushållsapparater. Men är det möjligt att filtrera bort kalk? I den här artikeln kommer vi att utforska olika metoder för att filtrera bort kalk och undersöka deras fördelar och nackdelar.

Titta här för mer information om IPS KalyxX Red Line

Vad är kalk?

Innan vi går in på olika filtreringsmetoder är det viktigt att förstå vad kalk faktiskt är. Kalk är en naturlig mineralavsättning som består av kalciumkarbonat. Det finns i marken och när vatten passerar genom jorden kan det lösa upp kalken och bära med sig den i vattnet. Det är detta kalkrika vatten som sedan når våra kranar.

Kan man filtrera bort kalk? Testa IPS KalyxX Red Line

Effekter av kalk i vatten

Kalk i vattnet kan ha flera oönskade effekter. För det första kan det orsaka kalkavlagringar på ytor och i rör, vilket kan minska vattenflödet och påverka effektiviteten hos våra apparater. Dessutom kan kalk påverka smaken och lukten hos mat och dryck som tillagas med kalkhaltigt vatten. För vissa personer kan det också irritera huden och orsaka torrhet.

Kalkfiltrering för olika användningsområden

Kalkfiltrering kan vara viktigt för olika användningsområden. Här är några exempel:

Dricksvatten

Filtrering av kalk i dricksvatten kan förbättra smaken och kvaliteten på vattnet. Det kan även minska risken för kalkavlagringar i vattenkokare och kaffemaskiner.

Tvättmaskiner och diskmaskiner

Kalk kan påverka effektiviteten hos tvättmaskiner och diskmaskiner. Genom att filtrera bort kalk kan man minska risken för kalkavlagringar på kläder och disk.

Värme- och kylsystem

Kalkavlagringar kan påverka värme- och kylsystem genom att minska effektiviteten och öka energiförbrukningen. Kalkfiltrering kan bidra till att förlänga livslängden och förbättra prestandan hos sådana system.

Kan man filtrera bort kalk? Testa IPS KalyxX Red Line

Alternativa metoder för att hantera kalk

Förutom filtrering finns det också alternativa metoder för att hantera kalk. Här är några exempel:

Använda kallt vatten

Att använda kallt vatten istället för varmt vatten kan minska risken för kalkavlagringar på ytor och i apparater. Kallt vatten har generellt sett en lägre kalkhalt än varmt vatten.

Regnvatteninsamling

Att samla in regnvatten för användning i hushållet kan vara en alternativ metod för att undvika kalkproblem. Regnvatten är naturligt mjukt och innehåller normalt sett mycket lite kalk.

Använda ättika eller citronsyra

Ättika eller citronsyra kan användas för att lösa upp kalkavlagringar på ytor och apparater. Genom att applicera dessa ämnen kan man effektivt ta bort befintlig kalk.


En revolutionerande kalklösare för varmvattenberedare, rör och duschar - IPS KalyxX Red Line

Fördelar med kalklösaren IPS KalyxX RedLine


 • Förändrar hård kalk till mjukt pulver.
 • Förlänger livslängden och effektiviteten hos varmvattenberedare, termostatpatroner, duschar, tvättmaskiner, diskmaskiner med mera.
 • Minskar och förebygger kalkuppbyggnad med upp till 76,3 %.
 • Enkel installation och helt underhållsfri. Installeras efter vattenmätaren/hydrofortanken.
 • Passar både för dig med egen brunn och för dig som har kommunalt vatten.
 • Påverkar inte hushållets vattentryck.
 • Ingen elanslutning behövs.
 • Certifierad för att vara i kontakt med dricksvatten under lång tid.

IPS KalyxX Red Line använder en patenterad Turbulent Galvanic Polarization (TGP®) elektrod för att störa bildandet av kalkkristaller på vattenvärmare, duschar, termostatpatroner, kranar och mer. I en sida-vid-sida jämförelsetestning var IPS KalyxX fyra gånger mer effektiv än ledande elektroniska eller magnetiska kalkbortagningsenheter.

Observera! Denna kalklösare tar inte bort kalk eller andra nyttiga mineraler från vattnet. Istället omvandlar den kalkets kemiska sammansättning så att kalket förlorar sin förmåga att fästa. Det betyder att den förhindrar att kalk fastnar och byggs upp i rör, diskmaskiner, duschar och liknande. Kalklösaren omvandlar hård kalk till mjukt pulver (aragonit), som enkelt kan torkas bort med en fuktig trasa om det behövs.

För att uppnå maximal effekt kan du även komplettera med en IPS Wash Ball som placeras i diskmaskinen eller tvättmaskinen.

Teknisk data

 • Anslutning: 2 inre gängor (hona) G 3/4"
 • Patenterad skivsammansättning
 • Flöde: 3200 liter/timme
 • Material: Rostfritt stål
 • Ansluts enkelt till koppar-, CPVC-, PVC- eller PEX-rör
 • Tryck: Maximalt tryck på 10 bar
 • Temperatur: Min/max temperatur (inlopp): 0 °C till 95 °C
 • Längd: 245 mm
 • Diameter: 50 mm
 • Garanti: 2 år
 • Livslängd: Cirka 10 år vid användning i en normalstor hushållsmiljö

Med IPS KalyxX kan du njuta av renare vatten och förlänga livslängden på dina vattenrelaterade apparater samtidigt som du minskar på kalkuppbyggnaden. Installera denna revolutionerande kalklösare och upplev fördelarna själv!

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända