Effektivt vattenfilter för rening av järn och sediment - Perfekt för fritidsboende och egen brunn

Detta Vattenfilter - En kraftfull lösning för rent vatten med mindre järn

Klicka här för att komma till vårt vattenfilter för järnfiltrering

Vattnet vi dricker och använder i vår vardag kan vara förorenat av olika ämnen som järn, mangan, sediment och partiklar. För att säkerställa att vi har en hälsosam och ren vattenförsörjning behöver vi effektiva vattenfilter. Detta vattenfilter är speciellt utformat för att rena vatten från järn, mangan, sediment och partiklar. Det består av två stycken 20" BB filterhus som kopplas samman i serie för att ge en ännu bättre reningseffekt.

Effektivt vattenfilter för rening av järn och sediment - Perfekt för fritidsboende och egen brunn

Perfekt för fritidsboende och sommarhus

Detta vattenfilter är särskilt lämpligt för dig som har en egen brunn på ditt fritidsboende eller sommarhus. Det säkerställer att du har tillgång till rent och hälsosamt vatten under din vistelse. Med detta filter kan du njuta av friskt vatten utan att oroa dig för oönskade föroreningar.

Första filterhuset - För effektiv sedimentfiltrering

Det första filterhuset är utrustat med en 20 mikrons PP sedimentfilterpatron som effektivt renar vattnet från smuts, jord, rost och mikropartiklar. Patronen bör bytas ut ungefär var sjätte månad beroende på vattenförbrukning och vattenkvalitet. (En patron ingår i leveransen).

Andra filterhuset - För järn- och manganrening

Det andra filterhuset är utformat för att rena vattnet från järn och mangan. Med hjälp av en järnpatron kan detta filter reducera järninnehållet med upp till 80%. Det rekommenderas för dig vars järnkoncentration inte överstiger 3 mg järn/FE per liter vatten. Vi erbjuder två olika typer av järnpatroner för detta filter. Du kan välja mellan Ecosoft-patronen för dig med en järnhalt på max 1 mg järn/L eller Pentek-patronen för dig med en järnhalt på max 3 mg järn/L. Du kan enkelt välja patrontyp i rullgardinsmenyn högst upp på sidan.

Järnpatronen innehåller en blandning av katalytiskt sorptionsmaterial, aktivt kol och pH-korrigerare för att uppnå bästa möjliga reningseffekt. Patronen bör bytas ut var tredje till tolfte månad beroende på vattenförbrukning och vald patron i kombination med din vattenkvalitet och järninnehåll. (En patron ingår i leveransen).

En kompakt lösning för järnreducering

Detta vattenfilter är en av de mest kompakta lösningarna för järnreducering på marknaden. En av de stora fördelarna är att det inte kräver någon backspolning och därmed ingen anslutning till avloppet. Underhållet är också enkelt att utföra själv. Det tar bara cirka 10 minuter att byta ut båda patronerna.

Om du har en hög vattenförbrukning, till exempel i en permanentbostad med flera personer eller om din järnhalt överstiger 3 mg/L, rekommenderar vi istället ett traditionellt backspolande järnfilter.

Teknisk data - Specifikationer för vattenfiltret

 • Vattenanslutningar: 2 st. invändiga 1" (R25)
 • Avsedda för filterpatroner av storleken 4,5"x20"
 • Max arbetstryck: 8 bar
 • Max vattentemperatur: 43°C
 • Största längd/bredd: 460 mm (lägg till lite för kopplingar)
 • Största höjd: 610 mm (lägg till lite utrymme för att kunna lossa filterhusen)
 • Med tryckutjämningsventil (röd knapp) för enklare lossning av filterkopparna från filterhusen
 • Garanti: 2 år (gäller för filterhusen, patroner ingår inte)
 • Vattnet ska flöda in genom sedimentfiltret och ut genom järnfiltret. Filterhusen är utrustade med riktningspilar som visar vattnets riktning. Medföljande väggfästen möjliggör att du kan vända på filterhusen, vilket ger dig flexibilitet att välja om inkommande vatten ska komma från höger sida (som visas på bilden) eller vänster sida (spegelvänd filter).

Ingår i leveransen - Allt du behöver för installation och underhåll

 • Väggfästen i metall
 • Sammankopplingskit (2 st Vatette 28xR25+70mm kopparrör med diameter 28 mm)
 • Filteravdragare
 • 1 st filterpatron för sediment, Ecosoft PP20
 • 1 st filterpatron för järn/mangan (beroende på ditt val)

Passande förbrukningsmaterial för framtida underhåll

För att säkerställa kontinuerlig rening av vattnet och en optimal funktion av vattenfiltret, rekommenderar vi att du har passande förbrukningsmaterial tillgängligt för framtida underhåll. Nedan finns några exempel på förbrukningsmaterial:

 • Sedimentpatron
 • Järnpatron Ecosoft (<1 mg FE/L)
 • Järnpatron Pentek (<3 mg FE/L)

Observera! De två filterhusen levereras separerade, men det ingår ett sammankopplingskit bestående av två Vatette 28xR25cu klämringskopplingar och en bit kopparrör på cirka 70 mm (28 mm diameter). Gängtejp eller pasta/lin ingår inte.

Vill du komplettera detta vattenfilter med UV-ljus?

Om du även vill eliminera bakterier och virus från vattnet kan du komplettera detta vattenfilter med vår UV-2100. UV-ljuset monteras efter detta filter som en sista åtgärd för att säkerställa en ännu högre vattenkvalitet.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända