Är vattenfilter nödvändigt om man har egen brunn?

Att ha en egen brunn för vattenförsörjning är en förmån, men det medför också vissa ansvarsområden. Trots den naturliga filtreringen som marken tillhandahåller kan det vara klokt att överväga att installera ett vattenfilter för att säkerställa rent och friskt inkommande vatten. Ett vattenfilter kan effektivt ta bort potentiella föroreningar och partiklar som kan finnas i brunnsvattnet och därmed förbättra vattenkvaliteten.

Hur renar man sjövatten till dricksvatten?

Det Bästa Vattenfiltret för Egen Brunn: Renat Vatten i 3 Steg

Att säkerställa högkvalitativt och hälsosamt dricksvatten är av största vikt. Vårt mest efterfrågade vattenfilter för egen brunn erbjuder en innovativ lösning där vattnet renas genom tre effektiva steg, vilket garanterar upp till 2000 liter rent vatten per timme. Oavsett om du har kommunalt vatten, en egen brunn, sjövatten, eller regnvatten som källa, så är detta filter den perfekta lösningen för ditt villa- eller fritidsboende.

Patenterat Cyklonfilter och Filterduk - Steg 1

Det första steget i vårt vattenfilter är en banbrytande enhet som kombinerar ett patenterat cyklonfilter med en filterduk. Denna konstellation arbetar för att rena vattnet från smuts och mikropartiklar. Större partiklar ackumuleras på botten av filterhuset och kan enkelt tömmas genom en bottenventil. De mindre partiklarna fångas upp av filterduken, som är tillgänglig i olika densiteter (1, 5, 25, 50 och 100 mikron). Cyklontekniken gör att filterduken spolas ren, vilket gör att den kan samla upp betydligt fler partiklar än traditionella bomullspatroner. Detta resulterar i förbättrad ekonomi och färre behov av filterbyten. Dessutom är kostnaden för att ersätta filterduken betydligt lägre jämfört med bomullspatroner.

Aktivt Kolfilter - Steg 2

Den andra enheten i vårt vattenfilter är ett kolfilter som är fyllt med aktivt kol. Detta kolfilter tar bort organiskt material och humus från vattnet, vilket resulterar i en förbättring av vattnets smak, lukt och färg. Aktivt kol byts enkelt ut efter behov, men minst två gånger om året. Vi tillhandahåller ett högaktivt kol som är speciellt utformat för att rena dricksvatten. Detta kol utvinns på ett hållbart sätt från kokosnöt och har en porstorlek som är idealisk för att förbättra smak, ta bort lukt, klor, ozon och mikroföroreningar, inklusive bekämpningsmedel och andra organiska ämnen.

Högkvalitativt UV-filter - Steg 3

Det tredje och sista steget i vårt vattenfilter är ett kraftfullt UV-filter med en effekt på 25W. Detta filter steriliserar vattnet och eliminerar effektivt legionella, mikroorganismer, virus och E. coli-bakterier på ett miljövänligt och säkert sätt utan användning av kemikalier. Vattenfiltret är kompakt och innehåller en integrerad flödesbegränsare som alltid säkerställer optimal rening. Den utbytbara UV-lampan är av högsta kvalitet och har en livslängd på cirka 9000 timmar, motsvarande ett års kontinuerlig drift eller två års användning för dem som endast använder det under sommarsäsongen.

Cintropur - Ett Kvalitetsmärke för Lång Hållbarhet

Cintropur är ett väletablerat märke som tillverkas i Belgien och kännetecknas av hög kvalitet, vilket garanterar en lång livslängd och minimala underhållskostnader för ditt vattenfilter.

Teknisk Information

 • Strömförbrukning: 25 W
 • Elanslutning: Stickkontakt till vägguttag 230 VAC
 • Vattenanslutningar: 2 st. 3/4" eller 2 st. 1” för utvändig gänga (adaptrar medföljer)
 • Maximalt flöde vid 25mJ/cm3: 2000 liter/h
 • Max arbetstryck: 16 bar
 • Max temperatur: 50 C
 • Vikt: 4,3 kg
 • Största längd: 610 mm
 • Största höjd: 492 mm
 • Garanti: 2 år

Ingår i Leveransen

 • Väggfäste
 • Filteravdragare
 • 1st 25 mikron förmonterad filterduk
 • Förfyllt kolfilter
 • 1st 25W UV-lampa
 • Manual

Förbrukningsmaterial för Framtida Underhåll

 • Filterdukar refill 5-pack NW25/SL240
 • Aktivt kol refill 3,4L
 • Utbyteslampa UV 25W

Hur ofta ska man byta vattenfilter?

Frekvensen för att byta vattenfilter beror på flera faktorer, inklusive vattenkvalitet, mängden användning och typ av filter. Generellt sett rekommenderas det att byta filter en gång var sjätte till tolfte månad, men detta kan variera. Att regelbundet övervaka filtrens prestanda och kvalitet på det utgående vattnet är viktigt för att avgöra när det är dags att byta filter. Följ tillverkarens rekommendationer för att upprätthålla optimal filter effektivitet.

Hur länge håller ett vattenfilter?

Hållbarheten hos ett vattenfilter varierar beroende på filtertyp och kvalitet. Vanligtvis varierar filtrens livslängd från några månader upp till ett par år. Det är viktigt att notera att faktorer som vattenkvalitet och användningsmönster kan påverka filterns prestanda över tid. Att investera i högkvalitativa filter kan ofta förlänga deras livslängd och ge bättre resultat över tid.

Vad kostar det att installera vattenfilter?

Kostnaden för att installera ett vattenfilter för en egen brunn kan variera beroende på flera faktorer. Dessa inkluderar filtertyp, märke, installation och eventuell nödvändig förberedelse av brunnens system. Generellt sett kan kostnaderna variera från några hundralappar till ett par tusen kronor. Att undersöka olika alternativ, begära offerter och överväga långsiktiga fördelar i form av vattenkvalitet och hälsa kan hjälpa dig att fatta en välinformerad beslut om investeringen.

Sammanfattningsvis är ett vattenfilter en klok investering för dem som har en egen brunn och strävar efter rent och hälsosamt vatten. Genom att överväga dessa faktorer och rådgöra med experter kan du göra en informerad beslut om att installera ett lämpligt vattenfiltersystem för din situation.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända