10 st risker med att ha egen brunn och inte använda sig av vattenfilter

Här får du 10 st risker med att ha en egen brunn och inte använda sig av vattenfilter.

  1. Kontaminering med bakterier: Egen brunn kan innehålla höga halter av bakterier som E. coli och coliform, som kan orsaka mag- och tarmbesvär, diarré och feber. Dessa bakterier kan också orsaka allvarliga sjukdomar som tyfus och paratyfus.

  2. Kontaminering med järn och mangan: Egen brunn kan innehålla höga halter av järn och mangan, vilket kan ge vattnet en obehaglig smak och missfärgningar. Detta kan också orsaka rostavlagringar i rör och ledningar.

  3. Kontaminering med tungmetaller: Egen brunn kan innehålla höga halter av tungmetaller som koppar, bly och kadmium. Dessa ämnen kan orsaka hälsoproblem som hjärnskador och njurskador.

  4. Kontaminering med nitrat och nitrit: Egen brunn kan innehålla höga halter av nitrat och nitrit, som kan orsaka blodbrist hos småbarn och gravida kvinnor.

  5. Kontaminering med klorider och natrium: Egen brunn kan innehålla höga halter av klorider och natrium, vilket kan ge vattnet en obehaglig smak och orsaka hälsoproblem för personer med högt blodtryck.

  6. Kontaminering med radioaktiva ämnen: Egen brunn kan innehålla höga halter av radioaktiva ämnen som radon, vilket kan orsaka lungcancer.

  7. Kontaminering med pesticider och herbicider: Egen brunn kan innehålla höga halter av pesticider och herbicider från omgivande mark, vilket kan orsaka hälsoproblem.

  8. Kontaminering med kolväten: Egen brunn kan innehålla höga halter av kolväten, vilket kan orsaka hälsoproblem och ge vattnet en obehaglig smak och lukt.

  9. Kontaminering med kemikalier: Egen brunn kan innehålla höga halter av kemikalier som tungmetaller och oljor, som kan orsaka hälsoproblem och miljöskador.

  10. Kontaminering med kalk: Egen brunn kan innehålla höga halter av kalk som kan orsaka problem med ledningar, rör och vattentillförsel. Det kan också ge vattnet en obehaglig smak och en hög halt av mineraler.

Här hittar du våra vattenfilter till egen brunn

Kan ett vattenflter egen brunn hjälpa mig att få rent vatten?

Ja, ett vattenfilter kan hjälpa till att hålla vattnet rent och hälsosamt. Det finns olika typer av vattenfilter som är speciellt utformade för att ta bort olika typer av föroreningar.

Till exempel kan ett UV-filter ta bort bakterier och virus, ett aktivt kolfilter kan ta bort organiska ämnen som ger vattnet en obehaglig smak eller lukt, medan ett reverse osmosis filter kan ta bort tungmetaller, nitrat och nitrit.

Det är viktigt att välja rätt typ av filter för att ta bort de specifika föroreningar som finns i ditt vatten. Det är också viktigt att byta ut filtret regelbundet för att säkerställa att det fungerar optimalt och håller vattnet rent och hälsosamt.

Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram ett vattenfilter till din egna brunn som hjälper just dig.

10 st risker med att ha egen brunn och inte använda sig av vattenfilter

Cintropur vattenfilter är det bästa valet för att rena dricksvatten från egen brunn och sjövatten. Vi är återförsäljare för Cintropur och har ett brett utbud av produkter som hjälper till att rena och förbättra kvaliteten på ditt vatten.

Vårt företag började med ett eget behov av att hitta en bra och prisvärd UV-renare med låga driftskostnader. Vi hade problem med höga halter av E. coli (kolibakterie) och missfärgningar av vattnet samt en otrevlig smak. Efter mycket research hittade vi Trio-UV 25W som är ett kombifilter som innehåller både UV-renare och aktivt kol.

Nyligen har vi även blivit återförsäljare för IPS KalyxX kalkfilter. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder ännu fler lösningar för att förbättra kvaliteten på ditt vatten. Våra ledord är låga priser, snabba leveranser, gratis frakt och snabb och personlig service.

Vi levererar fraktfritt över hela Norden och det går också bra att hämta upp varorna hos oss i Växjö på Kvartalsvägen 29. Men kontakta oss alltid innan så vi kan avtala en tid för att säkerställa att vi är hemma. Så om du söker efter en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för att rena ditt vatten, tveka inte att kontakta oss eller besöka vår webbshop för att se vårt utbud av Cintropur vattenfilter.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända