Vattenfilter egen brunn Luleå

Varför ska man ha vattenfilter egen brunn Luleå eller vattenfilter sjövatten Luleå?

I Sverige får i stora drag 2,4 miljoner hus sitt dricksvatten från enskilda dricksvattentäkter som till exempel egen brunn eller via sjövatten*. Det är fastighetsägarens eget skyldighet att säkerställa att vattnet håller en bra standard. Har du stenkoll på ditt dricksvatten? Vi är specialisterna som har rent vatten som intresse

Många brunnsägare tar prov på dricksvattnet först när de märker förändringar i smak, lukt eller färg. Därför har många svårigheter med förhöjda halter av bakterier, virus och mikroorganismer utan att ens veta om det.

De vanligaste förekommande hälsovådliga bakterierna är:

Odlingsbara mikroorganismer, vilket ger en övergripande uppfattning om det totala antalet bakterier i vattnet. Förhöjda värden kan bero på inläckande ytvatten eller otillräcklig vattenomsättning. Förekomst av allt för höga värden kan innebära ökad risk för vattenburen smitta därför kan det vara bra att installera ett vattenfilter egen brunn Luleå
vattenfilter egen brunn Luleå
Koliforma bakterier, vilka självgående steriliserar vattnet ifrån virus och bakterier. Det finns i dag väldigt kompakta system som klarar upp till 2000 l/timmen. Har de också en integrerad flödesmätare så släpper dem inte fram mer vatten än vad de hinner att desinfektera, för att alltid garantera ett säkert dricksvatten.

Något som är bra att tänka på är att vattnet skall vara rent ifrån smuts och partiklar innan det passerar UV-filtret, detta för att få optimal effekt utav UV-behandlingen. Det rekommenderas därför att ha någon form av partikelfilter inmonterat direkt före UV-filtret. Ett populärt alternativ är ett s.k. ”kombifilter” där man kan kombinera olika typer av filterbehållare såsom tex. partikelfilter och kolfilter med ett UV-filter. Då får man ett flertal funktioner i ett och samma filter, men det blir bara en enda installation.

*Källa Livsmedelsverket

Våra vattenfilter egen brunn

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända